Zupa rybna

18 maja 2013

Zupa rybna

Zupa rybna

Składniki: 500 g ryby (dowolnej), 4 ogórki konserwowe, 1-2 cebule, oliwki, 2 łyżki przecieru pomidorowego, liść laurowy, sól.

Filet rybny pokroić na kawałki, z głowy ryby ugotować rosół. Przecedzić rosół i włożyć do niego kawałki ryby oraz pokrojone w kostkę ogórki. Gotować 10-15 minut. Póki gotuje się rosół podsmażyć cebulkę i dodać przecier pomidorowy. Tak przygotowany sos dodać do zupy. Doprawić solą i pieprzem, dodać liść laurowy. Przed podaniem do stołu wrzucić oliwki, pietruszkę i plasterek cytryny. Zupa rybna gotowa.


Smakosz Kresowy

Podziel się tym z innymi. Udostępnij na:

Komentarze nawołujące do przemocy, zawierające zniesławienia, wulgaryzmy, groźby karalne lub spam będą usuwane. Również wpisy osób podających nieprawdziwy email.

1 odpowiedź Zupa rybna

  1. Thom Wit Odpowiedz

    17 grudnia 2017 w 21:10

    specyjał na stoł wigilijny, Mocium Panie…

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *