Z kuchni kresowej: Propolis na płuca

9 lutego 2012

Doktor Eugieniusz Kuchta radzi: propolis jest najwspanialszym środkiem na dolegliwości płuc.

Twardy kawałek propolisu o wielkości jajka kury starannie tłuczemy, proszek wkładamy do ciemnego szklanego naczynia, zalewamy 2 szklankami spirytusu. Kilka razy dziennie płyn wstrząsamy. Przechowujemy w pokoju w zacienionym miejscu przez ponad dziesięć dób. Wstawiamy płyn na 10 godzin do lodówki, filtrujemy. Zażywamy przed jedzeniem 3 razy dziennie do 20-40 kropli na jedną trzecią szklanki wody lub mleka.

Kurs leczenia powinien trwać co najmniej 45 dni. Ten sam rozcieńczony płyn można wykorzystywać do inhalacji płuc.


„Wędrówki po Grodzieńszczyźnie” Stanisława Poczobuta

Podziel się tym z innymi. Udostępnij na:

Komentarze nawołujące do przemocy, zawierające zniesławienia, wulgaryzmy, groźby karalne lub spam będą usuwane. Również wpisy osób podających nieprawdziwy email.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *