Z kuchni kresowej: dieta ryżowa na ból stawów

3 lutego 2012

Bolą stawy? Oto dieta z ryżu bez soli.

Bierzemy 2 szklanki ryżu, zalewamy go wodą surową na 10 godzin. Następnie wodę odlewamy i stawiamy garnek ryżu na ogniu, zalewamy świeżą wodą. Jak tylko ryż zakipi, wodę zlewamy i przemywamy ryż chłodną wodą, tak powtarzamy kilka razy. Po ugotowaniu spożywa się bez dobawek (dodatków), na pusty żołądek, 2-3 godziny przed śniadaniem. Pełen czas kuracji: 1,5 miesiąca.

„Wędrówki po Grodzieńszczyźnie” Stanisława Poczobuta


Podziel się tym z innymi. Udostępnij na:

Komentarze nawołujące do przemocy, zawierające zniesławienia, wulgaryzmy, groźby karalne lub spam będą usuwane. Również wpisy osób podających nieprawdziwy email.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *