Uzwar

31 grudnia 2012

Składniki: suszone śliwki – 200 g, suszone gruszki – 300 g, suszone jabłka – 200g, rodzynki – 100 g, miód – 200 g.

Suszone owoce zamoczyć na 10 minut w zimnej wodzie. Spłukać. Wlać do garnka 2 litry wody, włożyć gruszki i gotować na małym ogniu przez 20 minut. Następnie dodać jabłka, śliwki i rodzynki. Gotować jeszcze przez 15 minut. Dodać miód, doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić uzwar do ostygnięcia.

Smakosz Kresowy


Podziel się tym z innymi. Udostępnij na:

Komentarze nawołujące do przemocy, zawierające zniesławienia, wulgaryzmy, groźby karalne lub spam będą usuwane. Również wpisy osób podających nieprawdziwy email.

1 odpowiedź Uzwar

  1. Halina Odpowiedz

    19 listopada 2015 w 21:58

    wszystkie przepisy są bardzo smaczne jak widać ,już kiedyś skorzystalam z niektórych przepisow co będę dalej robić ,dziękuję i pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *