Śledź pod szubą

9 lutego 2013

Składniki: 4 ziemniaki, 2 marchwie, 60 g zielonej cebuli, 1 śledź, 2 buraki, 1 jabłko, 100 g majonezu.

Warzywa ugotować, utrzeć na grubej tarce. Jabłko oczyścić i także utrzeć. Śledzia oczyścić i pokroić w kostkę. Następnie umieszczamy w formie warstwę ziemniaków i smarujemy majonezem. Wkładamy do tego kostki śledzia i posypujemy posiekaną zieloną cebulą. Na to układamy warstwę ugotowanej marchwi i ponownie smarujemy majonezem. Teraz układamy utarte jabłko i jeszcze raz smarujemy majonezem. Na końcu układamy warstwę buraków. Ostrożnie zdejmujemy formę i dekorujemy. Śledź pod szubą gotowy.

Smakosz Kresowy


Podziel się tym z innymi. Udostępnij na:

Komentarze nawołujące do przemocy, zawierające zniesławienia, wulgaryzmy, groźby karalne lub spam będą usuwane. Również wpisy osób podających nieprawdziwy email.

1 odpowiedź Śledź pod szubą

  1. HALINA Odpowiedz

    23 marca 2016 w 15:40

    JESTEM POD WRAŻENIEM i Twoim wpisami ,dla mnie jesteś prawdziwym GURU i Bajecznie smaczne! :)niektore juz wypróbowałam przepisy goście były zszokowani pomysłowością ;pozdrawiam i życzę zdrowych,spokojnych i rodzinnych świąt wielkanocnych 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *