Sałatka żmijowa

3 lutego 2013

Sałatka żmijowa

Składniki: 200 g łososia lub tuńczyka z konserwy, 2 jajka, 2 gotowane ziemniaki, 3 małe opakowania serka topionego, duży marynowany ogórek, ząbek czosnku, majonez i sól do smaku.

Gotujemy ziemniaki i jajka. Rybę rozcieramy widelcem. Serek topiony, jajka i ziemniaki trzemy na grubej tarce. Wszystko razem wymieszać. Dodać majonez i wyduszony ząbek czosnku. Wykładamy sałatkę na talerzu w formie żmijki. Kroimy ogórek w plasterki i dekorujemy sałatkę.


Smakosz Kresowy

Podziel się tym z innymi. Udostępnij na:

Komentarze nawołujące do przemocy, zawierające zniesławienia, wulgaryzmy, groźby karalne lub spam będą usuwane. Również wpisy osób podających nieprawdziwy email.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *