Kwas z buraków

6 czerwca 2013

Kwas z buraków

Kwas z buraków

Składniki: 1 duży burak, 4 łyżki cukru, chleb żytni, 2 litry przegotowanej i schłodzonej wody.

Buraka zetrzeć na grubej tarce, umieścić w szklanym słoju, zalać ugotowaną wodą, dodać cukier i kawałek żytniego chleba. Słoik przykryć gazą i odstawić na 3 dni. Następnie przecedzić, wlać do szklanych naczyń i dobrze zakręcić. Kwas z buraków to napój rzadko spotykany, ale warto spróbować!


Smakosz Kresowy

Podziel się tym z innymi. Udostępnij na:

Komentarze nawołujące do przemocy, zawierające zniesławienia, wulgaryzmy, groźby karalne lub spam będą usuwane. Również wpisy osób podających nieprawdziwy email.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *